Lees alles over
dit project

Binnenstad Deventer aantrekkelijk maken

In de Stichting Deventer Binnenstads Management (SBDM) zijn de belangen van de vastgoedeigenaren en die van de retailers verenigd. SBDM heeft Vierders gevraagd te helpen met het verbeteren van de aantrekkelijkheid van de binnenstad voor de toekomst.

Skyline Delft

Wij hebben hiervoor de reeds bestaande plannen, adviezen en rapportages bestudeerd, waarna door ons als eerste onderzoek is verricht onder een groot aantal landelijke retailketens en bij enkele landelijk opererende vastgoedeigenaren. Dit onderzoek is gericht op de aantrekkelijkheid van de Deventer binnenstad als vestigings- c.q. beleggingslocatie. Dit onderzoek is gedaan bij zittende ketenbedrijven als bij nog ontbrekende retailers.

Hieruit komt naar voren dat Deventer, met zijn historische binnenstad en bijbehorend verzorgingsgebied, maar zeker ook met het actieve centrummanagement, aantrekkelijk is en kan blijven voor zowel retailers als voor beleggers. Uit de inventarisatie komt ook naar voren dat een aantal retailers, met behoefte aan grotere vloeroppervlak, in hun huidige pand of gegeven het huidige aanbod, niet goed uit de voeten kan in Deventer. Daarnaast is uit het onderzoek gebleken dat de huidige looproutes niet optimaal zijn en het huidige centrumgebied te groot is.

Op basis van deze bevindingen hebben wij de SDBM geadviseerd nader onderzoek te laten verrichten naar de mogelijkheden om binnen de door ons gedefinieerde gebiedsprofielen, via schuifplannen tot optimalisering voor retailers, eigenaren en binnenstad als geheel te komen. De retailer in zijn ideale pand, in de ideale omgeving met versterkende andere ondernemers in een aantrekkelijke binnenstad.

Op dit moment werken wij aan de uitwerking van deze schuifplannen, aan het aantrekken van de bijbehorende nieuwe retailers en het verplaatsen van bestaande naar een voor hen beter renderende plek. Daarnaast onderzoeken wij de mogelijkheden voor transformatie van aanloopstraten naar een andere bestemming dan retail. Ook werken wij samen met de gemeente Deventer in het realiseren van het project Stadshof, waarbij een groen en afgesloten binnenterrein in het hart van de binnenstad weer ontsloten wordt en woningen kunnen worden gerealiseerd. Dit alles doen wij in nauwe samenwerking met betrokken retailers en vastgoedeigenaren.

terug naar projectenoverzicht

ZO BEREIKT U ONS

Vierders biedt complete vastgoedoplossingen; wij delen onze kennis en ervaring graag met u.
Meer weten over onze werkwijze en de mogelijkheden, neem dan contact met ons op en ontdek onze toegevoegde waarde!

Bedankt! We nemen spoedig contact met u op.
Er ging iets niet goed. Probeert u het nog eens of bel ons.
Naar boven

Draai je telefoon voor de optimale beleving